Harriets Matsal

Mat med klassisk grund och en blinkning åt det lokala och norrländskaHotell Dragonen.

I Harriets matsal erbjuderv i luncher på vardagar, á la carte på kvällar måndag till lördag och vår mysiga frukostbuffé på alla veckans morgnar. Med stora härliga fönster sitter man gott en våning upp från stadens brus och njuter av mat, dryck och sällskap. Våra á la carterätter har en klassisk grund med rena och enkla smaker med en blinkning åt det norrländska och lokala.

 

Brännlands iscider

Cidermiddag torsdagen 19 oktober

Snart är det dags för vår exklusiva ciderprovning med noga utvald mat och dryck.
Andreas Sundgren från Brännlands cider lotsar oss fram genom kvällens ciderprovning som ackompanjeras av en härlig 5-rätters middag.
Pris 795 kr pp – boka med Laurent på info@harriets.nu elelr telefon 090-15 80 50

Vi börjar kvällen med en liten amuse, Crostini med lufttorkad skinka vilken följs av:

Anklever på brioche med fikonmarmelad och portvinskokt lök
Souvas med äpple, rödlök, kapris och tryffelcrème
Röding från Vilhelmina serveras med kulpotatis, haricots verts, sockerärtor, inlagda grönsaker och hummersås
Oxfilé från Österbotten serveras med potatiskaka, morotspuré och rödvinssås
Chokladterrin serveras med hallon och marshmallows

Wine and dine

Nyårssupé med amuse och välkomstchampagne

Vi hälsar er varmt välkomna till en riktigt härlig nyårsafton med oss på Harriets. Vår nyårssupé bjuder på:
Harriets kallrökta röding från Vilhelmina toppad med Kalix löjrom serverad med syrad gurka, mandelpotatischips och dillmajonnäs
Oxfilé från Österbotten serveras med tryffelsås, smörstekt sparris och portabello samt potatiskaka med Västerbottensost
Terrin på Valhronachoklad serveras med nougatcrème, kolasås, karamelliserade nötter och marcarponecrème

Pris inklusive amuse och välkomstchampagne 750 kr pp
Utvalt dryckespaket 325 kr
Boendepaket från 1050 kr pp

Sittning 20.00-kvällen ut

LuncherHotell Dragonen.

Vi serverar lunch varje vardag 11-13. Ni väljer mellan dagens rätt, veckans vegetariska & veckans fisk för 100 kr, eller köper ett 10-lunchkort för 920 kr. För den som är sugen på något annat erbjuder vi även hamburgare/vegburgare för 135 kr. Givetvis går det att boka bord och för större sällskap att förbeställa från vår á la carte meny om ni vill fira lite extra på lunchen.

 

Med en norrländsk touchHarriets matsal

Vi älskar bra råvaror och lokala produkter. Exempelvis kommer våra hjortron från myrar runt Umeå och vår utmärkta oxfilé kommer från vårt Österbottniska grannlän och entrecoten från svenska gårdar. Den härliga rödingen är norrländsk precis som köttet i våra hamburgare och vi har även ett trevligt utbud av lokal öl & iscider. Höstens nyhet är våra två whiskyfat från Box whisky som nu tappats på flaska. Som kuriosa är även vår tapet på bilden lokal – formgiven av Hanna Carlzon.

Harriets rekommenderade menyeradasd

Vår restaurangchef Laurent och köksmästare Mario har valt ut två st 3-rättersmenyer som de rekommenderar varmt

Megrundet: Sikrom, Oxfilé, Valrhonachoklad 525 kr
Sillviken: Karljohansvampsoppa, Röding, Hjortron 425 kr
Vi erbjuder även utvalda dryckespaket till menyerna för 325 kr

 

Harriets_sondagar_FB

Festliga måndagar med barnen

Måndagar är värda lite extra lyx för en bra start på veckan. På måndagar bjuder vi alla barn upp till 12 år på mat från vår barnmeny i målsmans sällskap.

 

En egen Matsal

Bröllop, födelsedagsfest, firmafest eller något annat värt att fira?!Hotell Dragonen.
Boka vår matsal för er privata tillställning för upp till 80 gäster.
Kontakta oss så skräddarsyr vi ett erbjudande för just er