Harriets Matsal

Matupplevelse med klassisk grund och lokal anknytning

Vi är den varma familjeägda restaurangen som arbetar kvalitativt och långsiktigt genom ett hållbarhetsperspektiv. Vi prioriterar lokala leverantörer och skapar tillsammans givande samarbeten som inspirerar såväl våra gäster som oss själva.

För oss är det extra viktigt att våra gäster känner sig välkomna och avslappnade för att kunna njuta av sin kväll på Harriets och våra gäster berömmer oss ofta för vår mat, akustik och personliga, men samtidigt professionella service. Med många lokala leverantörer har vi också många spännande små historier och anekdoter som vi gärna delar med oss av när vi presenterar maten eller hjälper er att välja dryck.

Harriets drivs av makarna Erica & Linus Lagerqvist. Harriets har fått sitt namn efter Ericas mormor, en härlig kvinna som faktiskt inte trivdes så bra framför spisen, men desto bättre vid matbordet och som värdinna för sina släktingar och vänner. Harriet uppskattade alltid god mat och gott sällskap, gärna i kombination med ett glas rött eller en gyllengul öl. På samma sätt vill vi att våra gäster ska trivas vid bordet på Harriets

Varmt välkomna!

Västerbotten Experience

Vi är stolta över att Harriets har diplomerats med Västerbotten Experience. En diplomering som bygger på hållbara och kvalitetssäkrade upplevelser, och syftar till att öka möjligheterna till fler gäster i länet. Diplomeringen firas med en speciellt utvald Västerbotten Experience-meny. En äkta upplevelse där du får smaka på Västerbotten i fem serveringar. Vi bjuder på godbitar från skog, sjö och lokala producenter. När ni beställer Västerbotten Experience-menyn vill vi att alla i sällskapet äter av menyn för att kunna leverera er den bästa upplevelsen.

Harriets Västerbotten Experience-meny 645 kr
Utvalda dryckespaket
Med alkoholhaltiga drycker 375 kr    I   Med alkoholfria drycker 250 kr

Nyårssupé

Fira in det nya året med god mat och dryck. Inled kvällen med välsmakande nyårsbubblor och snittar och fortsätt med en välsmakande trerätters tillagad av lokala råvaror.
Vi öppnar dörren till Matsalen 18:30 och från klockan 19:00 serveras förrätten.
795 kr pp. Utvalt dryckespaket 350 kr.

 

Välkomstbubbel & snittar

Kvarken toast med Västerbottensost-terrin
toppad med sikrom från Obbola

Norrländsk oxfilé, potatiskaka, Karl-Johancrème,
anklever och rödvinssås med tryffel

Chokladterrin på lokal choklad från Vintage Plantations, nougatcrème, rostad
vit choklad, rårörda hjortron och hjortroncoulis

Nyårssupé 2021

Våra lokala leverantörer

Harriets matsal

Vi älskar bra råvaror och lokala produkter. Exempelvis vår utvalda entrecote från norrländska gårdar och våra fantastiska lammburgare från Hälje gård och den enda chokladen som tillverkas i norrland från ChokladJenny här i Umeå. Vi kan även rekommendera vår ”egen” whisky  från High Coast Whisky i Ådalen som nu tappats på flaska. Bland våra övriga lokala leverantörer finns andra Västerbotten Fisk, Norums fiskrökeri, Westerbotten bryggeri, Svedjan Ost, Familjen Hansens charkuteri, U & ME beer, Rödå Bröd & Spis. Givetvis använder vi lokalproducerad grön el från Umeå Energi och anlitar vi det lokala tvätteriet JD-tvätten. Även vår tapet på bilden lokal – formgiven av Hanna Carlzon.