Harriets Matsal

Matupplevelse med klassisk grund och lokal anknytning

Vi är den varma familjeägda restaurangen som arbetar kvalitativt och långsiktigt genom ett hållbarhetsperspektiv. Vi prioriterar lokala leverantörer och skapar tillsammans givande samarbeten som inspirerar såväl våra gäster som oss själva.

För oss är det extra viktigt att våra gäster känner sig välkomna och avslappnade för att kunna njuta av sin kväll på Harriets och våra gäster berömmer oss ofta för vår mat, akustik och personliga, men samtidigt professionella service. Med många lokala leverantörer har vi också många spännande små historier och anekdoter som vi gärna delar med oss av när vi presenterar maten eller hjälper er att välja dryck.

Harriets drivs av makarna Erica & Linus Lagerqvist. Harriets har fått sitt namn efter Ericas mormor, en härlig kvinna som faktiskt inte trivdes så bra framför spisen, men desto bättre vid matbordet och som värdinna för sina släktingar och vänner. Harriet uppskattade alltid god mat och gott sällskap, gärna i kombination med ett glas rött eller en gyllengul öl. På samma sätt vill vi att våra gäster ska trivas vid bordet på Harriets

Varmt välkomna!

Beer Maker´s Dinner 22 september i samarbete med Westerbottens Bryggeri

Den 22 september är datumet som alla öl-älskare ska lägga på minnet. I samarbete med Westerbottens bryggeri bjuder vi in till en specialkomponerad 5-rätters middag med öl i fokus.

För 795 kr får du en minnesvärd middag inklusive 1 utvald öl till varje rätt.

”Funkar det verkligen med öl till efterrätt?”, kanske ni undrar.
Boka bord så bevisar Westerbottens bryggeri det!
Boka bord via Bokningsknappen uppe till häger eller mejla oss på info@harriets.nu

Platserna är begränsade, så boka in dig och dina mest öl-tokiga
vänner på en kväll ni sent ska glömma.

Vi ses den 22 september!

Gästspel med David Lundqvist 28 & 29 september

David Lundqvist, vinnare av Årets Kock 2018, bjuder åter igen in till en smakfest hos oss på Harriets. Ett smakrikt koncept som du inte vill missa i höst!

2018 var tredje gången som David Lundqvist deltog i Årets Kock, han stod även i final både 2015 och 2016. David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, men utan att glömma finess och grym finish. Vid sitt gästspel på Harriets våren 2020 imponerades gästerna av såväl vackra upplägg som fantastiska smaker och Davids närvaro i matsalen. Nu ser vi fram emot ett minst lika imponerande återbesök!

5-rätters middag med dryckespaket: 1395 kr
5-rätters middag med alkoholfritt dryckespaket: 1195 kr

Boka bord för familjen, vännerna eller kollegorna på en av höstens mest spännande matupplevelse hos Harriets!

Boka bord via Bokningsknappen uppe till häger eller mejla oss på info@harriets.nu

 

Våra lokala leverantörer

Harriets matsal

Vi älskar bra råvaror och lokala produkter. Exempelvis vår utvalda entrecote från norrländska gårdar och våra fantastiska högrevsburgare från Familjen Hansen och den enda chokladen som tillverkas i Norrland från ChokladJenny här i Umeå. Vi kan även rekommendera vår ”egen” whisky  från High Coast Whisky i Ådalen som nu tappats på flaska. Bland våra övriga lokala leverantörer finns exempelvis Västerbotten Fisk, Norums fiskrökeri, Westerbotten bryggeri, Svedjan Ost, Rödå Bröd & Spis. Givetvis använder vi lokalproducerad grön el från Umeå Energi och anlitar vi det lokala tvätteriet JD-tvätten. Även vår tapet på bilden lokal – formgiven av Hanna Carlzon.