Harriets Matsal

Matupplevelse med klassisk grund och lokal anknytning

Vi är den varma familjeägda restaurangen som arbetar kvalitativt och långsiktigt genom ett hållbarhetsperspektiv. Vi prioriterar lokala leverantörer och skapar tillsammans givande samarbeten som inspirerar såväl våra gäster som oss själva.

För oss är det extra viktigt att våra gäster känner sig välkomna och avslappnade för att kunna njuta av sin kväll på Harriets och våra gäster berömmer oss ofta för vår mat, akustik och personliga, men samtidigt professionella service. Med många lokala leverantörer har vi också många spännande små historier och anekdoter som vi gärna delar med oss av när vi presenterar maten eller hjälper er att välja dryck.

Harriets drivs av makarna Erica & Linus Lagerqvist. Harriets har fått sitt namn efter Ericas mormor, en härlig kvinna som faktiskt inte trivdes så bra framför spisen, men desto bättre vid matbordet och som värdinna för sina släktingar och vänner. Harriet uppskattade alltid god mat och gott sällskap, gärna i kombination med ett glas rött eller en gyllengul öl. På samma sätt vill vi att våra gäster ska trivas vid bordet på Harriets

Varmt välkomna!

Västerbotten Experience

Vi är stolta över att Harriets har diplomerats med Västerbotten Experience. En diplomering som bygger på hållbara och kvalitetssäkrade upplevelser, och syftar till att öka möjligheterna till fler gäster i länet. Diplomeringen firas med en speciellt utvald Västerbotten Experience-meny. En äkta upplevelse där du får smaka på Västerbotten i fem serveringar. Vi bjuder på godbitar från skog, sjö och lokala producenter. När ni beställer Västerbotten Experience-menyn vill vi att alla i sällskapet äter av menyn för att kunna leverera er den bästa upplevelsen.

Harriets Västerbotten Experience-meny 595 kr
Utvalda dryckespaket
Med alkoholhaltiga drycker 375 kr    I   Med alkoholfria drycker 250 kr

Chef´s table

Avnjut en helkväll på Harriets vid Chef´s table – en helkväll med mat och dryck och extra utomordentligt trevlig service. Ni serveras en för kvällen specialkomponerad men som presenteras av köksmästaren Mario Hansson. Vår sommelier och restaurangchef Matilda är med er hela kvällen och presenterar maten och de utvalda drycker som serveras till. Givetvis erbjuds även alkoholfria alternativ. Chef´s table är valet för er som är mellan 6-10 personer som vill ha det lilla extra och som mer än gärna sitter till bords hela kvällen.

Pris från 1295 kr per person.
Boka direkt med Matilda på matilda@harriets.nu 

Bubbelfredag  I  Fredagar 16-19

Njut av helgen med bubbel till sköna priser och mätta magen med vår fantastiska mat. Vi erbjuder en välsmakande Kvarkentoast med fredagsbubbel för 215 kr. På bubbelmenyn finner ni vår Prosecco Treviso Brut EKO för 55 kr glaset, Champagne de Saint-Marceaux 75 kr glaset och vår alkoholfria mousserande Richard Juhlin blanc-de-blanc för 45 kr.

 

Våra lokala leverantörer

Harriets matsal

Vi älskar bra råvaror och lokala produkter. Exempelvis vår utvalda entrecote från norrländska gårdar och våra fantastiska lammburgare från Hälje gård och den enda chokladen som tillverkas i norrland från ChokladJenny här i Umeå. Vi kan även rekommendera vår ”egen” whisky  från High Coast Whisky i Ådalen som nu tappats på flaska. Bland våra övriga lokala leverantörer finns andra Västerbotten Fisk, Norums fiskrökeri, Westerbotten bryggeri, Svedjan Ost, Familjen Hansens charkuteri, U & ME beer, Rödå Bröd & Spis. Givetvis använder vi lokalproducerad grön el från Umeå Energi och anlitar vi det lokala tvätteriet JD-tvätten. Även vår tapet på bilden lokal – formgiven av Hanna Carlzon.