Harriets Matsal

Matupplevelse med klassisk grund och lokal anknytning

Vi är den varma familjeägda restaurangen som arbetar kvalitativt och långsiktigt genom ett hållbarhetsperspektiv. Vi prioriterar lokala leverantörer och skapar tillsammans givande samarbeten som inspirerar såväl våra gäster som oss själva.

För oss är det extra viktigt att våra gäster känner sig välkomna och avslappnade för att kunna njuta av sin kväll på Harriets och våra gäster berömmer oss ofta för vår mat, akustik och personliga, men samtidigt professionella service. Med många lokala leverantörer har vi också många spännande små historier och anekdoter som vi gärna delar med oss av när vi presenterar maten eller hjälper er att välja dryck.

Chef´s table

Avnjut en helkväll på Harriets vid Chef´s table – en helkväll med mat och dryck och extra utomordentligt trevlig service. Ni serveras en för kvällen specialkomponerad men som presenteras av köksmästaren Mario Hansson. Vår sommelier och restaurangchef Matilda är med er hela kvällen och presenterar maten och de utvalda drycker som serveras till. Givetvis erbjuds även alkoholfria alternativ. Chef´s table är valet för er som är mellan 6-10 personer som vill ha det lilla extra och som mer än gärna sitter till bords hela kvällen. Pris från 1.000 kr per person.

Boka direkt med Matilda på matilda@harriets.nu 

Gästspel med Årets Kock 2018 – David Lundqvist

Den 17 mars gästas Harriets av årets kock 2018 David Lundqvist. David bjuder en helkväll med sin för kvällen specialkomponerade meny till vilken ett utvalt dryckespaket serveras, med eller utan alkohol. David Lundqvist stod i final både 2015 och 2016 innan han vann hela tävlingen 2018. David beskriver sig själv som en ärlig matlagare som alltid levererar höga smaker paketerat med en enkelhet, men utan att glömma finess och grym finish.

Kvällen börjar kl 18.00 i Harriets Matsal
Pris 1.295 kr inkl dryckespaket och 1.095 kr med alkoholfritt alternativ
Boka på info@harriets.nu eller telefon 090-15 80 50

 

Våra lokala leverantörerHarriets matsal

Vi älskar bra råvaror och lokala produkter. Exempelvis vår utvalda entrecote från norrländska gårdar och våra fantastiska lammburgare från Hälje gård och den enda chokladen som tillverkas i norrland från ChokladJenny här i Umeå. Vi kan även rekommendera vår ”egen” whisky  från High Coast Whisky i Ådalen som nu tappats på flaska. Bland våra övriga lokala leverantörer finns andra Norums fiskrökeri, Westerbotten bryggeri, Svedjan Ost, Familjen Hansens charkuteri, U & ME beer, Rödå Bröd & Spis. Givetvis använder vi lokalproducerad grön el från Umeå Energi och anlitar vi det lokala tvätteriet JD-tvätten. Även vår tapet på bilden lokal – formgiven av Hanna Carlzon.

 

Luncher 

Vi serverar lunch varje vardag 11-13. Ni väljer mellan dagens rätt, veckans vegetariska & veckans fisk för 110 kr, eller köper ett 10-lunchkort för 990 kr. För den som är sugen på något annat erbjuder vi även hamburgare/vegburgare för 155 kr. Givetvis går det att boka bord och för större sällskap att förbeställa från vår á la carte meny om ni vill fira lite extra på lunchen.