Harriets Matsal

Matupplevelse meHotell Dragonen.d klassisk grund och lokal anknytning

Vi arbetar efter att vara den varma familjeägda restaurangen som arbetar kvalitativt och långsiktigt genom ett hållbarhetsperspektiv. Vi prioriterar lokala leverantörer och skapar tillsammans givande samarbeten som inspirerar såväl våra gäster som oss själva.

För oss är det extra viktigt att våra gäster känner sig välkomna och avslappnade för att kunna njuta av sin kväll på Harriets och våra gäster berömmer oss ofta för vår mat, akustik och personliga, men samtidigt professionella service. Med många lokala leverantörer har vi också många spännande små historier och anekdoter som vi gärna delar med oss av när vi presenterar maten eller hjälper er att välja dryck.

I Matsalen erbjuder vi luncher på vardagar och á la carte på kvällar onsdag till lördag. Vi tar även emot gruppbokningar övriga dagar. (Vi har även smygöppet måndag och tisdag kväll 17.30-20.00 då vi serverar kvällens husman för våra hotellgäster – och självklart är även andra gäster välkomna in och beställa en kvällens för 150 kr)

Våra lokala leverantörerHarriets matsal

Vi älskar bra råvaror och lokala produkter. Exempelvis vår utvalda entrecote från norrländska gårdar och våra fantastiska lammburgare från Hälje gård och den enda chokladen som tillverkas i norrland från ChokladJenny här i Umeå. Vi kan även rekommendera vår ”egen” whisky  från High Coast Whisky i Ådalen som nu tappats på flaska. Bland våra övriga lokala leverantörer finns andra Norums fiskrökeri, Westerbotten bryggeri, Svedjan Ost, Familjen Hansens charkuteri, U & ME beer, Rödå Bröd & Spis. Givetvis använder vi lokalproducerad grön el från Umeå Energi och anlitar vi det lokala tvätteriet JD-tvätten. Även vår tapet på bilden lokal – formgiven av Hanna Carlzon.

Luncher Hotell Dragonen.

Vi serverar lunch varje vardag 11-13. Ni väljer mellan dagens rätt, veckans vegetariska & veckans fisk för 110 kr, eller köper ett 10-lunchkort för 990 kr. För den som är sugen på något annat erbjuder vi även hamburgare/vegburgare för 155 kr. Givetvis går det att boka bord och för större sällskap att förbeställa från vår á la carte meny om ni vill fira lite extra på lunchen.

En egen Matsal

Bröllop, födelsedagsfest, firmafest eller något annat värt att fira?!Hotell Dragonen.
Boka vår matsal för er privata tillställning för upp till 80 gäster.
Kontakta oss så skräddarsyr vi ett erbjudande för just er

090158050

info@harriets.nu