Om oss

Harriets drivs av makarna Erica & Linus Lagerqvist. Harriets har fått sitt namn efter Ericas mormor, en härlig kvinna som faktiskt inte trivdes så bra framför spisen, men desto bättre vid matbordet och som värdinna för sina släktingar och vänner. Harriet uppskattade alltid god mat och gott sällskap, gärna i kombination med ett glas rött eller en gyllengul öl. På samma sätt vill vi att våra gäster ska trivas vid bordet på Harriets, arbetet framför spisen tar våra duktiga kockar hand om och servicen står vår trevliga servispersonal för.

Harriets har tre olika rum, med ett vardagsrum på entréplan, matsalen en trappa upp och så den soliga verandan som en skön oas med underbart solläge.

Vardagsrummet ligger på entréplan och fungerar även som lounge för First Hotel Dragonen. Vardagsrummet ligger i tre etage, vilket skapar en härlig känsla av rum i rummet. Vardagsrummet har en meny som erbjuder både tilltugg och maträtter för den småhungrige, hungrige och sötsugna.

På våning två ligger matsalen där vi serverar vår á la carte och vår mysiga frukostbuffé. Med stora härliga fönster sitter man gott en våning upp från stadens brus och njuter av mat, dryck och sällskap. Våra á la carterätter har en klassisk grund med rena och enkla smaker med en blinkning åt det norrländska och lokala. Med närheten till köket är det troligt att du ibland får besök från våra kockar som vill höra sig för att allt är till belåtenhet och som gärna vill få återkoppling direkt från våra gäster inför skapandet av nästa meny.

Under sommarens varma dagar njuter man av Umeås bästa solläge på verandan som ligger precis utanför matsalen. Här värms man en solig dag av solen ända till sen kväll, så glöm inte att ta med solglasögonen och solhatten! Vår veranda kommer att vara rökfri då vi vill att våra gäster skall få njuta av mat och dryck utan att störas av cigarettrök.

På Harriets har vi även en lekhörna samt mat och tilltugg för våra yngre gäster. Vi erbjuder dem även med glädje halv portion till halva priset. På måndagar bjuder vi alla barn upp till 12 år på mat från barnmenyn i ätande målsmans sällskap.

Varmt välkomna önskar Erica & Linus med personal!