Välkomna till First Hotel Dragonen & Harriets

For English version please click here

Vi är väldigt glada att vi får välkomna er som våra gäster och hoppas att ni ska trivas alldeles utmärkt här i Björkarnas stad. Tveka inte att kontakta oss om ni har några frågor under er vistelse, vi står gärna till er tjänst med allt från taxibokning och vägbeskrivningar till tips på löprundor, shopping, utflykter, restauranger och sevärda besöksmål.

Glömdes tandborsten kvar hemma? I vår shop vid receptionen hittar ni både tandborste och tandkräm och andra saker som kanske glömdes att packa med. Givetvis finns också snacks, godis, norrländsk renkorv och fantastisk choklad som är tillverkad här i Umeå – perfekt även som en present att ta med hem!

Vår reception är bemannad dygnet runt och från rum med fast telefon når ni receptionen genom att slå ”9”. Receptionen nås även via telefon 090-12 58 00 eller om ni har en mindre brådskande fråga dragonen@firsthotels.se

Hotellinformation A-Ö
Hotel Information A-Z in English.

Vi önskar er varmt välkomna och önskar er en riktigt trevlig vistelse hos oss!

Erica & Linus

Till en god vistelse hör även riktigt god mat & dryck

Tillsammans minskar vi risken för smittspridning av covid-19

Under rådande omständigheter ber vi er att hålla avstånd till andra gäster och personal och följa aktuella råd och restriktioner
Använd er av handsprit som finns tillgängligt i våra allmänna ytor
Vi städar inte rummet under er vistelse om den understiger 7 nätter.
Vid längre vistelse sker städning enlig överenskommelse med receptionen

Vi har även den uppskattade handspriten Pear & Lily till försäljning i receptionen

Håll ut – Håll avstånd – Håll kontakt

Dagens viktigaste måltid – eller bara en slät kopp kaffe?!

Frukosten är viktig för nästan alla våra gäster – oavsett om de vill äta så att de står sig hela dagen eller bara vill njuta av en slät kopp svart kaffe. Vår frukostbuffé erbjuder något för alla och serveras i Harriets Matsal där ni kan njuta av både frukost och morgonsol.
Serveringstider
Vardagar 05.30-09.00    I    Helger och lovdagar 06.00-10.30

Vi bjuder på kvällens husman

I samarbete med Harriets bjuder vi våra hotellgäster på kvällens husman alla dagar mellan kl 17.30 och 20.00.
Middagen serveras på tallrik utom söndagar och helgdagar då den serveras som matlåda som går att värma och äta i loungen.

Om ni har behov av specialkost får ni gärna meddela oss i förväg, speciellt om ni bor flera nätter, så att vi har möjlighet att planera en varierad kost för er under er vistelse.

Fantastiska helgerbjudanden i loungen (HARRIETS har för tillfället stängd pga covid-19)

Burgare och dryck 195 kr Välj mellan våra lokala lammburgare & eldostburgare eller en pulled pork sandwich inklusive ett glas vin/40 cl fatöl/alkoholfritt

Bubbel Fredagar 16-19 & Lördagar 17-19 Prosecco Treviso Brut EKO 49 kr glaset, Champagne de Saint-Marceaux 69 kr glaset och vår alkoholfria mousserande Richard Juhlin blanc-de-blanc för 45 kr

Matupplevelse med klassisk grund och lokal anknytning (HARRIETS har för tillfället stängd pga covid-19)

Harriets á la carte är öppen onsdag-lördag. För oss är det extra viktigt att våra gäster känner sig välkomna och avslappnade för att kunna njuta av sin kväll på Harriets och våra gäster berömmer oss för vår mat, dryck, akustik och personliga men samtidigt professionella service.

Våra hotellgäster har 10% rabatt på mat och alkoholfri dryck (kan ej kombineras med andra erbjudanden)

 

När benen spritter och kroppen vill röra på sig – eller bara slappna av

Bastu & Relax med avsvalkande ice bucket

I vår härliga bastuavdelning njuter ni av värmen som fördelas från 200 kg bastusten – och den som vågar svalkar av sig under vår ice bucket.

Bastun är öppen mellan kl 16-22. För att spara på miljön så slår vi på bastuvärmen på förfrågan – meddela receptionen ca 45 minuter innan ni önskar basta så att den hinner bli varm.

 

Träna på ett av Sveriges bästa gym

Våra grannar Legendary Gym erbjuder en modern träningsanläggning med en helhetslösning för dig som ställer höga krav på såväl utrustning som miljön du tränar i. På Legendary får alla från 16 år och uppåt träna. Dagkort 80 kr och du som stamgäst som önskar träna under en längre period pratar med Emma eller Lars på Legendary så syr de ihop en bra lösning för just dig!

 

Navet – Upplevelsebad med hela familjen, motionssim eller avkoppling i relaxen

På gångavstånd från hotellet hittar ni Navet – Umeås moderna badhus mitt i centrum. Här erbjuds bad, motion och upplevelser för alla – alla dagar året om.  Det finns även matservering för alla hungriga magar och försäljning av badkläder om det inte kommit med  packningen. Mer information om Navet hittar ni på navet.umea.se

 

 

Med hållbarhet och samhällsansvar som ledstjärna

 

Vår ambition med vårt miljö- och hållbarhetsarbete är att främja en hållbar utveckling i vårt samhälle, dels genom vårt egna arbete och dels genom samarbeten med andra lokala aktörer. Med hållbar utveckling menar vi att nu levande och kommande generationer tillförsäkras en god och hälsosam miljö. Vi ska vara en aktiv aktör för en hållbar utveckling genom att utveckla vår verksamhets samhällsrelevans, lönsamhet och gästnytta samtidigt som vi tar ett miljövänligt och socialt ansvar i allt vi gör.

Västerbotten Experience är ett sigill som finns på en mängd besöksmål runt om i Västerbotten. Sigillet får den företagare som uppfyller en rad kriterier som baseras på Global Sustainable Tourism Council’s (GSTC) metodik och granskningar utförs av Region Västerbotten Turism innan sigillet delas ut.

Vår verksamhet är diplomerad Västerbotten Experience sedan 2019. visitvasterbotten.se

 

 

Green Key är en internationell miljömärkning för besöks- och turistanläggningar och finns i över 60 länder runt om i världen. Märkningen drivs internationellt av Foundation for Environmental Education (FEE), som stödjs av några av världens främsta organisationer inom miljö och utbildning såsom UNEP, UNESCO och World Tourism Organization.

Green Key Sverige driver miljömärkningen nationellt och alla anläggningars Green Key-märkning godkänns och förnyas av en oberoende jury. Samtliga anläggningar kontrolleras också genom regelbundna revisioner, för att säkerställa att kriterierna efterlevs.

FH Dragonen Hållbarhetspolicy   I   FH Dragonen Miljöpolicy   I   Green Key Gästinformation   I   Green Key Global